Proje Ortağı Olan Okullar

21.11.2016 794

İSPANYA

CP "CarmeloCortés"

Kasaba merkezinde bulunan  bir okul öncesi ve ilkokuldur. Okulun tek bir hatta sıralı olan  Üç anaokulu birimi ve yedi  İlköğretim birimi vardır. Okul mevcudunun büyük kısmı ilkokul kısmından oluşömaktadır.  Okulda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler var.

Okul öğretmenlerinin sayısı genellikle 20-22´dir. Bu akademik yıl boyunca okulda tam zamanlı çalışan 18 öğretmen ve şehir merkezinde diğer okullardan gelen birkaç öğretmen mevcuttur. Okulumuzun  öğrenci sayısı yaklaşık 250-260 civarındadır. Bu yüzden  sınıf başına çok yüksek sayıda  öğrenci düşmektedir.

Ailelerin ekonomik ve sosyo-kültürel düzeyleri genel olarak orta derecededir. Öğrencilerin aileleri aktif olarak okul hayatında yer almakta ve merkez tarafından düzenlenen tüm etkinliklere katılmaktadır. Buna ek olarak, anne ve babalar birliği, öğrencilerin yararına  birçok etkinlik ve organizasyon  düzenlemektedir.

Okulda, dil bilgisine sahip göçmen öğrencilerin oranı artmakta olup, İspanyolca bilgisi olmayan başka bir öğrenci grubu da vardır.

POLONYA

Szkola Podstawowanr 3

Okulumuz 6-12 yaş grubu çocuklara eğitim veren bir ilköğretim okulu olup, 24.000 nüfusa sahip olan Varşova Marki yakınlarındaki küçük bir kasabada bulunmaktadır. Okul, zengin bir geleneğe sahiptir ve yerel halk tarafından iyi bilinmektedir. Öğrencilerimiz farklı topluluklardan gelmektedir. Azınlık etnik kökenden (Roman kökenli çocuklar, Vietnam kökenli çocuklar, Bulgar, Moğol) gelen bazı öğrenciler bulunmakta , aynı zamanda sosyal açıdan dezavantajlı aileler, göç eden ebeveynler ve bu sebeplerden dolayı öğrenme güçlüğü çeken ve davranış bozuklukları gözlenen öğrenciler de bulunmaktadır.

Erasmus + projesindeki bu ortaklık, öğretmenlere ve öğrencilere; diğer Avrupa ülkeleri hakkındaki bilgilerini genişletmelerine, kendi ulusal boyutlarını anlamalarında yardımcı olmalarına, kimliklerini, benzerlik ve farklılıklarıdaha iyi fark ederek dünyayı büyüleyici hale getirmek, dillerini geliştirmek ve diğer ülkelerdeki akranlarının varlığından ne kadar farklı olursa olsunlar saygı göstermeleri konusunda birçok şey katacaktır. Genç neslin, Avrupa Birliğine olan daha geniş bir aidiyet duygusuyla büyümesi önemlidir. Proje sayesinde hem öğretmenler hem de öğrenciler iletişim ve sunum becerileri, karar verme, problem çözme ve yönetim, yaratıcılık, takım çalışması ve dayanışma gibi kişisel ve mesleki yaşam için gerekli yeni becerileri kazanacaklardır.

BULGARİSTAN

ДГ 79 "Слънчице"

Okulöncesi 79 "Sunshine", 1-7 yaş arası çocuklar için Bulgaristan´ın başkenti Sofya´da, 1988 yılında belediye eğitim kurumu tarafından kuruldu. Öğrenci Şehri olan bir kampüste konumlanmıştır.

Bir öğrenci şehrinde bulunduğumuz için bir çok farklı yaş gruplarında öğrencilerle belirli bi arlanda yer alıyoruz. Sofya´daki üniversitelerde birçok yabancı öğrenci öğrenim görmektedir. Yakınlarımızda bir çok yabancı elçiliğin binaları bulunmaktadır. Bu da bize , çok kültürlü bir ortamda çalışmayı gerektirir.

 380 öğrencimiz, özel eğitim ihtiyaçları olan 15 öğrencimiz var. Okul kadromuzda müdür, bir müdür yardımcısı,bir müzik öğretmeni, bir özel öğretim ihtiyacı olan çocuklardan sorumlu kaynak öğretmeni, bir konuşma terapisti,ve 20  öğretmen bulunmaktadır. 3 kreş grubu, 6 bahçe grubu ve 4 hazırlık sınıfı grubu vardır.

Taban - temel dışında, farklı yaş gruplarındaki çocukları sürekli eğitiyoruz, kendimize ait yüzme havuzu, spor salonu, bilgisayar merkezi, İngilizce öğrenme, kültürel etkinlikler için salon, trafik güvenliği üzerine çalışma alanı, öğretmen odası, metodolojik çalışma, kaynaklı ofis eğitimi SEN´li çocuklar için konuşma Terapi bölümleri mevcuttur.

Kadromuzdaki bütün personeller, öğrenciler, veliler ve bölgenin halkıyla temas halinde ve işbirliği içindedir.